رژیم غذایی در بیماران قلبی

تغذیه افراد دیالیزی
مارس 8, 2016
انواع روغن ها
آوریل 11, 2016
نمایش همه

رژیم غذایی در بیماران قلبی

بعضی افراد جامعه به شکل ژنتیکی مستعد بیماری های قلبی هستند اما تعدادی ازاین بیماری ها از جمله CHD (بیماری کرونر قلب ) زمینه اکتسابی دارند .این بدان معنی است که تظاهرات بالینی این بیماری که در سنین بالا بروز می کنند قابل پیشگیری بوده و در این زمینه تغذیه و رژیم درمانی و پیگیری شیوه زندگی سالم می تواند کمک کننده باشد.
اگر بيماري كرونری قلب داريد، شايد قبلاً پزشك، پرستار يا متخصص تغذيه شما اطلاعاتي را در مورد تغذيه سالم براي قلب به شما داده‌اند. شايد از قبل تغييرات را در تغذيه خود شروع كرده‌ايد. شايد تلاش براي ايجاد تغييرات را انجام داده‌ايد ولي دوباره به عادتهاي قبلي بازگشته‌ايد.
هميشه ايجاد تغيير در تغذيه شما داراي منافع و مضراتي مي‌باشد بررسي اين سود و زيان (سبك و سنگين كردن) كمك مي‌كند تا تصميم بگيريد كه مي‌خواهيد چه بكنيد. اگر دلايل خوبي براي ايجاد تغييرات داشته باشيد، ايجاد آنها خيلي‌ راحت‌تر خواهد بود.
تغذيه سالم سلامت عمومي را بهبود خواهد بخشيد. اگر بيماري كرونري قلب هم داريد كه منافع مهم ديگري هم خواهد داشت.

اصول رژیم غذایی در بیماران با انسداد عروق کرونری

پرهیز کامل از روغن های اشباع ( مانند روغن نباتی جامد و دنبه حیوانی ) و غذاهای پر کلسترول مانند کله پاچه ، مغز ، جگر ، دل و گلوه ، زرده تخم مرغ و…
محدود کردن نمک (سدیم) رژیم غذائى: (حذف غذاهاى پرنمک، مانند چیپس سیب‌زمینی، سوپ یا غذاهای کنسروشده، گوشت یا ماهی نمک سود، حذف نمک در سر سفره به غذا)

اصول رژیم غذایی بیماران نارسایی قلبی

علاوه بر موارد فوق شامل محدودیت مایعات رژیم غذایی نیز می باشد.از مصرف مایعات زیاد بویژه پشت سر هم (مثلا صرف چند لیوان چای، آب و… پشت سر هم ) بپرهیزید. همچنین در موارد CHF پیشرفته رژیم سختیگرانه‌ترى در مورد حذف کامل نمک از غذا (کمتر از ۲ گرم نمک در روز) نیاز است.

اصول تغذیه صحیح در بیماران دچار آریتمی

علاوه بر رعایت الگوی سالم تغذیه ، حذف مواد محرک مانند چای پررنگ یا کهنه دم ( بعد از ۱۰-۱۵ دقیقه دم کردن چای ، در صورت عدم جدا کردن تفاله چای از قوری، چای کهنه دم تلقی می شود.) ، قهوه و نسکافه، شکلات ، ادویجات تند و فلفل و … لازم است.

در مورد رژیم غذایی مبتلایان به بیماری های قلبی- عروقی
مصرف نان سبوس دار و غلات کامل

بر اساس کالری مورد نیاز از انواع نان سبوس دار (بربری ،سنگک،نان جو)وغلات کامل(عدس ،لوبیا،نخود،…)استفاده کنید و از مصرف چیپس،پفک،بیسکویت های چرب و نان خامه ایی پرهیز کنید.

مصرف سبزی ها

مصرف انواع سبزیجات برگ سبز وتیره (انواع کلم ها،کاهو،فلفل دلمه ایی،هویج)در برنامه روزانه خود بگنجانید.

رسیدن به وزن نرمال

بر اساس مطالعات افراد دارای چربی اضافه(بخصوص در ناحیه شکم) بیش از دیگران به بیماری قلبی دچار می شوند .افزایش وزن منجر به بالا رفتن بار قلب ،افزایش کلسترول و بالا رفتن فشار خون و کاهش HDL خواهد شد . هم چنین چاقی خطر بروز دیابت را نیز افزایش می دهد.

مصرف فراورده های لبنی

باید از لبنیات کم چرب استفاده کنید ،و ممصرف فرآورده هایی همچون کره،سرشیر،خامه را از لیست غذایی خود حذف نمایید.

مصرف میوه ها

مصرف روزانه منابع فیبر محلول (پکتین)همچون سیب،مرکبات،توت فرنگی در کاهش کلسترول خون بسیار مفید خواهد بود.

گوشت ها

حتی الامکان از گوشت های سفید(مرغ-ماهی)استفاده نمایید.پنیر مصرفی نیز باید از نوع کم نمک وکم چرب باشد.

روغن ها

مصرف روغن جامد (به دلیل رسوب در دیواره شریان) ،سس‌های چرب وکره گیاهی (به دلیل اسیدهای چرب ترانس) اکیدا ممنوع می باشد.بهترین روغن مصرفی برای این گروه سویا،افتابگردان،زیتون و کانولا می باشد .

مصرف سفیده

محدودیتی ندارد اما زرده بدلیل کلسترول بالا نباید بیش از ۲عدد در هفته مصرف گردد.

ورزش

به منظور بهبود وضعیت قلبی و کاهش وزن مطلوب علاوه بر برنامه غذایی متعادل ،داشتن برنامه ورزشی منظم(۳۰دقیقه در روز)مفید میباشد.

شیرینیجات

مصرف قند و شکر ،عسل،خرما و تمام موا شیرین و نشاسته ایی باید کنترل شود چرا که شیرینی زیا موجب چاقی و افزایش تری گلیسرید خون و بیماری دیابت خواهد شد.

نمک

مصرف بی رویه نمک موجب افزایش فشار خون و بالا رفتن فشار وارده بر قلب ،کلیه ها و تمام اعضای بدن خواهد شد.

روش پخت غذایی

بهتر است روش پخت تمام مواد غذایی به صورت آبپز و کبابی باشد.

ادویه جات

مصرف ادویه جات تند مثل فلفل تند،مواد کافیین دار مثل قهوه و شکلات و چای غلیظ می توانند تعداد ضربان قلب را افزایش دهند ،بنابراین در مصرف انها باید اعتدال را رعایت کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *