تغذیه بارداری

رژیم غذایی برای کاهش فشار خون بالا
آوریل 19, 2016
بی اشتهایی عصبی
می 29, 2016
نمایش همه

تغذیه بارداری

تغذیه صحیح و کافی در دوران بارداری در بهتر کردن رشد و نمو فرزندتان بسیار اهمیت دارد. توصیه کلی آن است که در دوران بارداری روزانه ۳۰۰ کالری بیشتر از دوران قبل از بارداری، دریافت کنید. اگر چه حالت تهوع و استفراغ که در ماه های اول بارداری معمول میباشد می تواند دریافت غذا را برای تان قدری دشوار سازد، تلاش کنید رژیم غذایی متعادل و متوازنی داشته باشید و ویتامین های لازم برای رشد جنین در دوران بارداری را دریافت نمایید.

ماهی سالمون یا قزل‌آلا

این ماده غذایی عالی ترین منبع DHA ، اسید چرب مفید و امگا۳ میباشد که به رشد مغزی کودک و سیستم عصبی او کمک مینماید. مطالعات نشان می‌دهد اگر در طول دوران حاملگی زیاد ماهی بخورید، می‌توانید قدرت مغزی نوزادتان را افزایش دهید. با این که مقدار جیوه سمي موجود در ماهی سالمون بسیار ناچیز و کم میباشد، مصرف مقدار کم آن به طور روزانه می ‌تواند تبدیل به خطر شود، بنابراین بالاترین مقدار مصرف آن در هفته به صورت پخته حدود ۴۰۰ گرم یا ۱۲ اونس است. يعني يك يا دو بار در هفته

مارچوبه

اين گياه پر از آهن است؛ آهن فقط در جگر گاو، غلات غنی شده به مقدار فراوانی موجود است. این گیاه نیزه ‌ای از نقص‌های مادرزادی مانند شکاف در ستون فقرات جلوگیری می‌کند در ضمن، این گیاه سبزرنگ یکی از خوشمزه‌ترین گیاهان فصل بهار است.

تخم‌ مرغ

مقدار ذخیره کولین، نوعی از ویتامین B که رشد مغزی و ذهنی جنین را افزایش می‌دهد، در طول دوران بارداری کاهش پیدا می‌کند. و نیز مهم‌ترین منبع کولین است. تخم‌مرغ را کامل استفاده کنید نه اینکه فقط سفیده آن را بپزید که تنها ۴ گرم پروتئین دارد زیرا کولین در زرده تخم‌مرغ قرار دارد. همچنین آن را به صورت متعادل مصرف کنید.

ماست

این محصول لبنی خامه‌ای، منبعی غنی از زینک، ماده معدنی مفید برای رشد و ترمیم بافت‌هاست. زینک به ساخت بلوک‌های دیاگرام ژنتیکی که DNA نام دارد، کمک می‌کند. ماست غنی از کلسیم است که به رشد استخوان‌های جنین و استحکام او کمک ‌مي‌كند. همچنین حاوی باکتری‌های پروبیوتیک خوب برای تسریع عمل هضم و افزایش ایمنی است.

مرکبات

اگر در زمان بارداری سرما خوردید یا دچار آنفلوآنزا شدید، پنج‌برابر بیشتر در معرض عوارض جدی‌ای چون سينه پهلو و ذات‌الریه یا برونشیت قرار می‌گیرید. مرکبات منبعی ایده‌آل از ویتامین C هستند که ایمنی بدن را افزایش می‌دهند و مانع از گسترش بیماری ميشوند.

پنير

پروتئین پایه‌گذار رشد نوزاد است و سلول‌های شما را همینطور که بدنتان درحال تغییر است، بازسازی مي‌كند. در طول دوران بارداري، پروتئین مصرفی روزانه شما باید از ۴۶ گرم به ۷۱ گرم برسد. پنیر سفید منبع عالی و سریع این ماده غذایی است و مقداری کلسیم اضافی نیز دارد.

سیر

سیر خطر ابتلا به بيماري پره اکلامپسیا (بیماری جدی که با فشارخون بالا در دوران بارداری شناخته می‌شود) را از بین می‌برد. حدود یک چهارم از خانم‌هایی که در دوران بارداری فشارخون دارند، دچار پره اکلامپسیا می‌شوند و آنهایی که این بیماری را از قبل داشته‌اند، بیش از دوبرابر در آینده استعداد ابتلا به بیماری‌های قلبی را دارند.

بادام

این ماده غذایی گرانبها پر از منیزیم، دارای ویتامین E و همچنین حاوی میزان مناسبی از پروتئین است. پژوهش‌های اخیر نشان می‌دهد که نوزادان مادرانی که در طول بارداری با رژیم غذایی مدیترانه‌ای تغذیه کرده‌اند، که دارای مغزها و آجیل‌هاست، ریسک کمتری در ابتلا به بیماری آسم و آلرژی‌ها دارند.

غلات و نان ها به میزان ۶ تا ۱۱ واحد در روز

۲ تا ۴ واحد میوه،
۴ واحد یا بیشتر سبزیجات،
۴ واحد از محصولات لبنی،
۳ واحد از منابع پروتئینی( از جمله: گوشت، ماکیان، ماهی، تخم مرغ و یا مغزها).
مصرف چربی و شیرینی جات را محدود نمایید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *